Siirry sisältöön

Peruna & Co. Oy

Vuonna 2009 Oskari Juva osti vanhan venehuoltoaseman Liuskaluodolta. Tämä ikoninen luoto sijaitsee aivan Kaivopuiston edustalla Helsingissä. Oskarilla oli visio tarjota merenkävijöille herkullista ja simppeliä ruokaa. Töitä oli kuitenkin paljon, jotta asema saatiin muutettua ravintolaksi. Terassi oli, keittiötä ei.

Kaikesta huolimatta “Okka” oli intohimoinen ja tarpeeksi vakuuttava, jotta sai ystävänsä Pyry Koskimon sekä Tuomo Suonrannan mukaan kunnianhimoiseen saariprojektiin. Yhdessä he päätyivät siihen lopputulokseen, että pizza, nykyisin tunnettu liuskana, olisi oikea valinta.

Vuoden 2009 talvella pizza-uuni tuotiin Liuskaluodolle. Tämä oli helpommin sanottu kuin tehty. Vertailun vuoksi, pizza-uuni painaa noin pienen henkilöauton verran. Siirtäminen jään yli vaati viisi miestä, sukset sekä trukin.

Nyt kolmikolla oli uuni. Kukaan heistä ei kuitenkaan ollut koskaan tehnyt aikaisemmin pizzaa. Kävi ilmi, että pizzan saaminen pyöreäksi oli paljon haastavampaa kuin kukaan olisi arvannut. Pizzoista tuli soikion muotoisia pyöritti niitä miten tahansa. Siitä huolimatta Tuomon erinomaiset valinnat raaka-aineiden suhteen enemmän kuin kompensoivat sen mitä pizzat menettivät pyöreydessä.

Kesä 2010 lähestyi ja pizzoista ei vieläkään tullut pyöreitä. Yhtenä päivänä ilmakuvia katsoessaan ystävykset huomasivat, että luoto oli täsmälleen heidän luomuksiensa muotoisia. Tämä oli “meant to be”. Tästä johtuen tuote nimettiin Liuskaksi, kunnianosoituksena luodolle.

Liuska oli syntynyt - Pizzan serkku, mutta parempi!

Liuskaluoto “Skifferholmen” ruotsiksi, oli myöskin ravintolan nimelle innoittajana: Skiffer.

Ja pian Skiffer palveli nälkäisiä merenkävijöitä maalla sekä merellä.

Nykyään Peruna & Co. hallinnoi Skiffer-ravintoloita. Yrityksen liikevaihto on n. 6 000 000 €. Skiffer ravintoloita on 6 kpl Helsingissä, 1 kpl Espoossa sekä 2 kpl Hangossa. Lisäksi ketjuun kuuluvat GOAT- ravintolakonsepti sekä Oysters & Fish Hanko.

Klikkaa tästä siirtyäksesi Skifferin sivuille!